Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Στις 20/6 τα εγκαίνια του Μουσείου Ακρόπολης

Εγκαίνια ανάλογα των εκθεμάτων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου και όχι εγκαίνια πυροτεχνημάτων ή εφήμερη εκδήλωση, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «στις 20 Ιουνίου παρουσία προέδρων χωρών, πρωθυπουργών, διεθνών προσωπικοτήτων αλλά και σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη θα γίνουν μουσειακές αποκαλύψεις».
Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του μουσείου θα διαρκέσουν για μία εβδομάδα με την πόλη της Αθήνας -και όχι μόνο- να ντύνονται γιορτινά και να χαιρετούν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.
Η αποκάλυψη των εκθεμάτων, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, θα γίνει με τρόπο αναπάντεχο και το καλλιτεχνικό γεγονός της βραδιάς θα είναι νέες τεχνολογίες που θα προβάλουν τις σημαντικές αρχαιότητες του μουσείου.
Την ασφάλεια των εκδηλώσεων έχει αναλάβει για το πενθήμερο το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ προγραμματίζεται και κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό για την επομένη των εγκαινίων για τους αρχηγούς κρατών.
Να σημειωθεί ότι το 2009 το αντίτιμο του εισιτηρίου για όλο τον κόσμο καθημερινά θα ανέρχεται σε 1 ευρώ και για το 2010 στα 5 ευρώ, ώστε να τιμηθεί ο Έλληνας φορολογούμενος που χρηματοδότησε το μουσείο αυτό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαρά
Πηγή http://ant1online.gr
Δείτε το site του Νέου Μουσείου Ακρόπολης
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Σχετικό θέμα:Έκθεση στη Βασιλεία για το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: