Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Πρώτα ο πολίτης!







Συγκέντρωση υπογραφών για τον Θανάση μας.
Οι Γιατροί του Κόσμου συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές στο site www.mdmgreece.gr για την απελευθέρωση του συναδέλφου μας Θανάση Λερούνη. Ας βοηθήσουμε να μαζευτούν όσο γίνεται περισσότερες, ποιος ξέρει μπορεί κάποια αφτιά να ιδρώσουν.

Τι γράφουν οι Ελληνες συνάδελφοι του:
Ο συνάδελφος Θανάσης (που δεν είναι παντρεμένος όπως οι απληροφόρητες εφημερίδες έγραψαν) κάθε χρόνο επισκέπτεται τους Καλάς για 5 με 6 μήνες ως επικεφαλής ΜΚΟ με σκοπό την διάσωση του ιδιαίτερου πολιτισμού τους και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους. Ο αγώνας του ξεκίνησε το 1995 όταν πρωτοεπισκέφτηκε την περιοχή, και το μόνο που ζήτησαν οι Καλάς από τα αδέλφια τους, τους Γιουνάν, ήταν μία σχολική αίθουσα. Το εκτιμώμενο κόστος ήταν θυμάμαι 4.000.000 δρχ , από έρανο που έγινε μεταξύ τον εκπαιδευτικών της Γ Αθήνας συγκεντρώθηκαν περίπου 8.000.000 δρχ, με αποτέλεσμα το επόμενο καλοκαίρι να κατασκευαστούν και με την προσωπική βοήθεια 20 συναδέλφων που πήγαν στην περιοχή 2 αίθουσες. Το πάθος και οι συνεχείς προσπάθειες του Θανάση είχαν σαν αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια να γίνουν ιατρεία, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, σπίτι γυναικών, αγοράστηκε ασθενοφόρο και κτίστηκε το μουσείο - πολυκέντρο πολιτισμού σε δωματιάκι του οποίου κοιμόταν ο Θανάσης το βράδυ της απαγωγής του.
Να ευχηθούμε όλοι μας να τελειώσει γρήγορα η περιπέτεια του. Οι Καλάς τον χρειάζονται και οι φίλοι τον περιμένουμε να μας εμπνεύσει και να μας πυρπολήσει με το πάθος του. http://www.fantakis.gr/ARXIKH.htm


















Δεν υπάρχουν σχόλια: