Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Αρχαίων γεύσεις


Γεύσεις αλμυρές είναι ιδανικές για να προκαλέσουν σεξουαλική διέγερση* στους άνδρες. Γεύσεις πικρές για να ανεβάσουν την ερωτική διάθεση* των γυναικών. Κι αν η γεύση είναι μια αίσθηση αναπόσπαστα δεμένη µε την ανάγκη της τροφής αποτελεί «βασική προϋπόθεση για την ηρεμία της ψυχής» σύμφωνα µε τον Αριστοτέλη στο έργο του «Περί Ψυχής».

Μπορεί ο Ιπποκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης να µη δοκίμασαν ποτέ τους πατάτα, τομάτα, ζάχαρη και πορτοκάλια. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να έχουν άποψη για τη γεύση. Ο Ιπποκράτης μάλιστα ταξινόμησε τις τροφές σε τέσσερις κατηγορίες: θερµές (π.χ. κρεµµύδι), ψυχρές (π.χ. σπαράγγι), ξηρές (π.χ. σταφύλι) και υγρές (π.χ. µαρούλι). Και παρατήρησε ταυτόχρονα τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, γι’ αυτό και σύστηνε γλυκάνισο για να σταματήσει το φτέρνισμα, κορίανδρο για να περάσει ο στοµαχόπονος και µέντα για να πέσει ο πυρετός.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία»

*Δηλαδή για να είναι κανείς καλός στα ερωτικά χρειάζεται την κατάλληλη διατροφή. Απίστευτα παιχνίδια παίζει η ελληνική γλώσσα: Κάνοντας αναγραμματισμό την λέξη Αφροδίτη, θεά που συνδέεται με τα ερωτικά, διαβάζουμε την λέξη διατροφή...


Δεν υπάρχουν σχόλια: