Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Οι "Αγανακτισμένοι" έκαναν δυναμική επανεμφάνιση εναντίον του Πάπα αλλά και της Εκκλησίας στην Ισπανία


Βίαιες συγκρούσεις  με την αστυνομία!!!

Οι "Αγανακτισμένοι" έκαναν δυναμική επανεμφάνιση στην Ισπανία. Το υπέρογκο κόστος της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου του 16-ου στην Ισπανία... 100.000.000 ευρώ, που θα επιβαρύνει το ισπανικό δημόσιο άρα και τους ισπανούς φορολογούμενους προκάλεσε ογκώδεις διαδηλώσεις στην Πουέρτα Ντελ Σολ της Μαδρίτης, διαδηλώσεις που κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις  με την αστυνομία.

Τουλάχιστον 11 διαδηλωτές συνελήφθησαν και 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στις ολονύχτιες συγκρούσεις.

Τα μετρά ασφαλείας για την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Ισπανία είναι δρακόντεια. 10.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της Μαδρίτης, η πόλη έχει γίνει φρούριο, ενώ λειτουργούν
  έκτακτα και εξαιρετικά δαπανηρά συστήματα παρακολούθησης από δορυφόρους.

Η 6-ημερη επίσκεψη του Πάπα, για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ νεολαίας, υπολογίζεται πως θα κοστίσει 100.000.000 , σε μια εποχή που και στην Ισπανία η οικονομική κρίση βαθαίνει, η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει σκληρά μετρά λιτότητας και η ανεργία καλπάζει πάνω από το 20%.

Στο 1.000.000 υπολογίζονται οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θα καταφθάσουν για το φεστιβάλ. Για όλους αυτούς προβλέπονται εκπτωτικά εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και μεγάλες φοροαπαλλαγές στους χορηγούς της εκδήλωσης...άρα και μικρότερα έσοδα για τα ήδη άδεια ταμεία του ισπανικού δημοσίου.

Πηγή..

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγανακτισμένοι Ισπανοί απαιτούν τον πλήρη διαχωρισμό (βλ. βίντεο) Κράτους- Εκκλησίας.
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: