Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πήγε στο παζάρι με αρχαία όπλα και ναρκωτικά!

Στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας




Το φορτηγό και το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο ενός 61χρονου μικροπωλητή που πήγε σε εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας, έκρυβαν μια πολύ σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με πολύτιμα αντικείμενα από αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής! Ο κάτοχός τους θα κατηγορηθεί ακόμη για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά.



Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες ότι ο ύποπτος είχε σκοπό να πουλήσει αρχαιότητες και έκαναν έλεγχο στα οχήματά του, όπου ανακάλυψαν ένα μαρμάρινο δοχείο ύψους 30 εκατοστών, 12 αρχαία αντικείμενα που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη το είδος τους, αλλά και 59 αρχαία νομίσματα από ασήμι και χαλκό που προέρχονται από το γεωγραφικό χώρο της Αιτωλοακαρνανίας και ανήκουν στην εποχή της Αιτωλικής και Αχαϊκής Συμπολιτείας του 2ου αιώνα π.Χ.!

Στο  τροχόσπιτο βρέθηκαν ακόμη ένα πιστόλι με δυο αβολίδωτα φυσίγγια στη γεμιστήρα του και άλλα 14 αβολίδωτα φυσίγγια, καθώς και μια συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη. Ο 61χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου με τις κατηγορίες της αρχαιοκαπηλίας, της παράνομης κατοχής όπλου και πυρομαχικών και της κατοχής ναρκωτικών, ενώ τα αρχαία που είχε θα εξεταστούν από επιτροπή αρχαιολόγων για να εκτιμηθούν η αξία, ο τόπος και η χρονολογία προέλευσής τους.
Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: