Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ξανά προς την αθάνατη ελληνική μυθολογία το Χολιγουντ με budget 110εκ. δολαρίων


ΑΘΑΝΑΤΟΙ


Τυφλωμένος από πόθο για δύναμη, ο βασιλιάς Υπερίων (Mickey Rourke) κηρύσσει πόλεμο εναντίον της ανθρωπότητας. Απώτερος στόχος του ένα πανίσχυρο όπλο χαλκευμένο από τον ίδιο το Θεό Αρη.
Μονάχα όποιος το έχει στα χέρια του μπορεί να απελευθερώσει τους Τιτάνες, οι οποίοι μένουν φυλακισμένοι στο όρος Τάρταρος και διψούν για εκδίκηση από τότε που ηττήθηκαν στην επική μάχη με τους Ολύμπιους Θεούς. Οι ενέργειες του Υπερίωνα δε βρίσκουν απάντηση από τους τελευταίους, καθώς ένας αρχαίος νόμος θέλει τους Θεούς ουδέτερους ως προς τις διαμάχες μεταξύ θνητών. Κανείς δε μοιάζει ικανός να αντιπαρατεθεί στο βασιλιά και τις ορδές του, πλην του θαρραλέου Θησέα (Henry Cavill) στον οποίο εναποτίθενται οι ανθρώπινες ελπίδες.
Θεοί, Τιτάνες και θνητοί συγκρούονται εκ νέου στο κινηματογραφικό πανί μέσα από το «Immortals», ένα μόλις χρόνο μετά το αποτυχημένο remake του «Clash Of The Titans». Η χολιγουντιανή ματιά στρέφεται ξανά προς την αρχαία ελληνική μυθολογία, θέτοντας αυτή τη φορά σε πρώτο πλάνο την ηρωική μορφή του Θησέα. Ο Ινδός σκηνοθέτης του «The Cell», Tarsem Singh, συνεργάζεται με τους ελληνικής καταγωγής Charley και Vlas Parlapanides, οι οποίοι αναλαμβάνουν το σενάριο. Πέραν των Mickey Rourke και Henry Cavill, στην νέα επική περιπέτεια της Universal συναντάμε την πανέμορφη πρωταγωνίστρια του «Slumdog Millionaire», Freida Pinto στο ρόλο της Φαίδρας, τον John Hurt (Δίας), τον Stephen Dorff του «Somewhere» στο ρόλο του... Σταύρου (!!) και την Αυστραλή Isabel Lucas που υποδύεται τη Θεά Αθηνά. Για να δούμε κατά πόσο οι παραδοσιακές μυθολογικές αυθαιρεσίες του «Immortals» θα ενισχύσουν το fun-value ενός project που ξεπερνά σε budget τα 110εκ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: